Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 20.04.2024, 10:10

Головна » 2012 » Березень » 27 » Апаратна нарада в райдержадміністрації
11:15
Апаратна нарада в райдержадміністрації
      Апаратна нарада керівного складу району, на яку були запрошені керівники підприємств і організацій, голови та секретарі селищної та сільських рад, відбулася 26 березня у великій залі райдержадміністрації. 
      Вели засідання голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко та голова районної ради О.В. Бабенко.
      З інформацією "Про стан роботи щодо попередження дитячої злочинності та бездоглядності на території Новоайдарського району за перший квартал 2012 року" виступив начальник служби у справах дітей райдержадміністрації С.Ф. Кутовий.
      З метою поліпшення роботи з попередження негативних явищ в дитячому середовищі, виконання комплексу заходів щодо соціально-правового захисту дітей, зазначив доповідач, на 2012 рік службою у справах дітей, відділом освіти, РВ УМВС України в Луганській області розроблені та затверджені спільні плани діяльності. 17 січня 2012 року розпорядженням голови районної державної адміністрації затверджено відповідний план з профілактики дитячої безпритульності і бездоглядності. Станом на 26 березня на територіях Новоайдарської селищної, Новоохтирської, Співаківської, Денежниківської, Штормівської, Дмитрівської, Олексіївської сільських рад проведено 8 профілактичних рейдів: "Дискотека", "Сім'я і діти", "Підліток" та "Діти вулиці". До адміністративної відповідальності за хуліганство залучено два підлітки. Притягнута до відповідальності особа, яка довела неповнолітнього до стану алкогольного сп'яніння. Кримінальною міліцією у справах дітей РВ УМВС складено 8 адміністративних протоколів на батьків, які ухиляються від виконання батьківських обов'язків по відношенню до своїх неповнолітніх дітей.
      М.О. Заходяченко звернув увагу учасників наради на необхідність більш предметної роботи з "важкими" дітьми, дітьми з неблагополучних сімей. Іноді буває так, що на папері все гладко, а насправді преблема набагато складніша. Особливо це стосується організації дозвілля молоді. В районі з великим успіхом пройшов обласний фестиваль "Луганщина - світанок України". Але якщо пильніше подивитися на те, як відпочивають юнаки і дівчата зараз, то неважко помітити: у суботу - неділю багато будинків культури на замку. Молодь проводить своє дозвілля в "питних закладах". На нараді у зв'язку з цим було порушено питання про "нелегальну" роботу "підпільного" ігрового клубу, розташованого в самому центрі селища Новоайдар. Ніхто з керівників не зміг толком пояснити: чому, з чийого дозволу діє даний клуб? Правда, вказувалося на те, що він є приватною власністю. Але все одно це не підстава для того, щоб займатися забороненим видом діяльності. Керівниками району дано вказівку підготувати відповідні матеріали для припинення роботи ігрового клубу.
      Про підготовку та проведення заходів "Трагічні сторінки історії. Чорнобиль" - до 26-ї річниці Чорнобильської трагедії на нараді розповів начальник УПСЗН райдержадміністрації І.В. Мякоткин. У квітні, зокрема, планується провести "Круглий стіл" за участю районного управління Пенсійного фонду, УПСЗН та інших організацій, зайнятих обслуговуванням чорнобильців. Важливою подією в історії Новоайдарщини стане, без сумніву, урочисте відкриття пам'ятного знаку жителям району, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Серед інших важливих заходів, намічених до пам'ятної дати, слід відзначити проведення зустрічей "ліквідаторів" з учнями шкіл, а також медогляд всіх "чорнобильців".
      "Забезпечення санітарного та епідемічного стану населення Новоайдарського району" - така тема інформації головного лікаря ГУ "Новоайдарська районна санітарно-епідеміологічна станція Луганської області" МОЗ України О.І. Рибалки. У першому кварталі 2012 року, сказала Ольга Іванівна, в районі відзначено зростання інфекційних захворювань. Було багато випадків вітряної віспи, яка належить до "неприборканих інфекцій". Особливу тривогу фахівців викликає незадовільна імунізація населення проти дифтерії і стовбняку. Вкрай низький її рівень, на думку головного санітарного лікаря району, пояснюється тією обставиною, що фінансове забезпечення імунізації здійснювалося з місцевих бюджетів. В даний час закриті 12 пунктів, де щеплення проводилося раніше. Викликає тривогу поява на території області такого небезпечного захворювання, як малярія. Пов'язано це з тим, що в наших навчальних закладах навчаються близько 3500 іноземних студентів. Уже зафіксовано п'ять випадків захворювання, один закінчився летальним результатом.
      Погіршується ситуація по сказу. У багатьох населених пунктах, і райцентр не є винятком, бродять десятки бездомних собак і кішок - головних переносників сказу. За останні два тижні в лікарню звернулися за допомогою шість постраждалих, покусані собаками. Тому Новоайдарська селищна рада почала проводити вилов безпритульних тварин. 26 з них вже спіймані. Але ситуація продовжує залишатися складною.
      - Те, що робилося з собаками на території району в минулому році, - підкреслив голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко, - викликало серйозні побоювання. Зараз становище ускладнюється тим, що з настанням весни ось - ось з'являться щенята, і кількість бездомних тварин може помітно збільшитися. Чимало їх живе в районі селищного ринку.
      Мова зайшла про санітарний стан селищного ринку. Чесно кажучи, він залишає бажати кращого. Щодня тут скупчуються гори сміття. Замість того, щоб його вивозити, укласти договір з комбінатом комунальних підприємств, підприємливі бізнесмени вважають за краще... спалювати це сміття. Це стосується магазину "Спокуса" та інших торгових підприємств. А в цілому, 60 організацій райцентру не уклали договори з комунгоспу на вивіз твердих побутових відходів. Серед них ПП "Ультра", "Луганськвода", ринок, рибний цех, податкова інспекція...
      - Таке становище не може бути терпимим, - сказав голова районної ради О.В. Бабенко. - Протягом тижня всі підприємства та організації зобов'язані укласти договори. До тих, хто не виконає вказівок, будуть застосовані найжорстокіші заходи впливу.
      Про підсумки проведення других і третіх турів Всеукраїнських предметних олімпіад учасників наради проінформувала завідувач райметодкабінету Н.В. Метропан.
      Потім начальник фінансового відділу В.І. Перова виступила з інформацією про заходи щодо економічного та раціонального використання коштів місцевих бюджетів. У зв'язку з невиконанням дохідної частини бюджетів на апаратній нараді йшла неприємна розмова про причини перевитрати газу, електроенергії, бензину в багатьох навчальних закладах Новоайдарщини. Головна причина - відсутність належного контролю за використанням бюджетних коштів з боку бухгалтерських служб, казначейства, керівників шкіл.
      - Скажіть, чому в одному навчальному закладі використовували, скажімо 1200 кубометрів газу, а в іншому, сусідньому, за аналогічних погодних умовах - 3000 кубометрів? - поставив питання Микола Олексійович. - Тому, що економією енергоресурсів керує "дядя Федя, кочегар". Кожен повинен відповідати за свою ділянку роботи. Давайте аналізувати витрати газу, електроенергії, бензину, економно використовувати ліміти та ресурси! - закликав керівник району.
      На нараді заслухано також питання про організацію поштового обслуговування в районі. Інформація, з якою виступила начальник Новоайдарського ЦОП №3 А.П. Гордєєва, визнана непереконливою. Голова районної ради ветеранів Б.О. Кравцов нарікав на несвоєчасну доставку працівниками пошти пенсій та газет. Деякі передплатники отримують поштову кореспонденцію практично на тиждень пізніше терміну. Начальник відділу статистики О.В. Назарова розповіла про випадок, коли рекомендований лист,  відправлений з організації в птахофабрику, йшов протягом 10 днів! Райдержадміністрація одне з повідомлень отримала... через три дні. Смолянинівський сільський голова В.М. Пивоваров поставив до відома А.П. Гордєєвой про те, що листоноші села Смолянинове не бажають займатися підпискою газет, тобто виконувати свої прямі службові обов'язки. Незадовільно поставлено поштове обслуговування населення в с. Бахмутівка і ряді інших населених пунктів. 
      На нараді були заслухані також питання наведення належного санітарного порядку на території селища та сіл району напередодні святкування Пасхи (Світлого Христового Воскресіння), своєчасного оформлення документів, пов'язаних з участю сільських рад у проекті ПРООН, проблема збору пластику та інше.
Переглядів: 1745 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz