Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 19.04.2024, 01:19

Головна » 2012 » Червень » 14 » "Круглий стіл" в районній раді "Сучасна бібліотека. Інноваційні технології"
17:15
"Круглий стіл" в районній раді "Сучасна бібліотека. Інноваційні технології"
      13 червня 2012 в залі засідань Новоайдарського районної ради Луганская обласна універсальна наукова бібліотека спільно з Новоайдарської районної бібліотекою провела «круглий стіл» на тему «Сучасна бібліотека. Інноваційні технології ». У заході взяли участь працівники районної та сільських бібліотек, райдержадміністрації та районної ради, представники ЗМІ, громадськості. 

      «Круглий стіл» відкрила директор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Горького, заслужений працівник культури Рибінцева Інна Павлівна.Учасники «круглого столу» обговорили цілі та завдання сучасної публічної бібліотеки, а саме, забезпечення вільного доступу різних верств населення до інформації і знань в традиційному та електронному форматах, зупинилися на методах задоволення потреб потенційних користувачів бібліотек, в числі яких, розвиток електронних інформаційних мереж. Актуальним сьогодні є питання розширення бібліотечних послуг, надання послуг і матеріалів в різних форматах з використанням різних технічних засобів: видача книг на дім і для користування в бібліотеці, надання інформаційних послуг з використання друкованих видань та електронної інформації, надання консультаційних та довідкових послуг, надання допомоги в пошуку роботи, розвитку малого бізнесу, навчання користувачів, розповсюдження комп'ютерної та інформаційної грамотності та багато іншого. 

      Особливу увагу було приділено питанням розвитку доступу до електронної інформації, забезпечення вільного доступу всіх громадян до Інтернету / Всесвітньої комп'ютерної павутині, що дасть їм можливість отримати досить повну інформацію про розвиток демократичного процесу і активно брати участь в житті суспільства. Відзначалася необхідність підвищення професійного рівня бібліотекарів, рекламування бібліотеками своїх послуг серед громадськості.

      З обговорюваних питань з презентаціями виступили працівники Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Горького: заступник директора з автоматизації Моісеєва Світлана Володимирівна, заступник директора з наукової роботи Сацков Олег Володимирович, завідувач відділом наукового аналізу та розвитку бібліотек Аксьонова Галина Володимирівна.
Переглядів: 1247 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz