Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 19.04.2024, 19:45

Головна » 2012 » Квітень » 18 » На засіданні "круглого столу" обговорені проблеми "чорнобильців"
13:01
На засіданні "круглого столу" обговорені проблеми "чорнобильців"
      В Новоайдарській районній державній адміністрації 17.04.2012р. відбувся "круглий стіл", на якому з "чорнобильцями" зустрілися голова Новоайдарської районної ради О.В. Бабенко та голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко.    
      В першу чергу було розглянуто питання будівництва нового пам'ятника учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, який планується відкрити в Новоайдарі 26 квітня. З цього питання доповів голова районної організації "Союз-Чорнобиль" І.В. Мякоткин. У своєму виступі він зазначив, що в Новоайдарському районі між районною організацією "чорнобильців" та районною владою відзначається повне взаєморозуміння.
      - В Новоайдарському районі, на відміну від інших районів області, розбіжностей між представниками влади та представниками громадської організації "Союз-Чорнобиль" не виникає, - підкреслив Ігор Вадимович. - Приклад тому - новий пам'ятник, який планується в найближчі дні встановити в центрі селища Новоайдар. Всі ми прекрасно розуміємо, що без допомоги районного керівництва ми такий пам'ятник побудувати не змогли б.
      Найголовніше питання, яке турбувало присутніх, судячи з кількості заданих запитань, це - медичне обслуговування ліквідаторів та їх сімей, організація профоглядів учасників ліквідації наслідків аварії. З докладним звітом по даному питанню виступила головний лікар Новоайдарського РТМО Н.І. Торба. Зокрема, вона приводила такі цифри: на лікування одного "чорнобильця" заплановано в квартал всього 17 грн, але це дуже незначна сума, тому що тільки за одну упаковку ліків треба платити від 100 до 200 грн, а для проходження місячного курса лікування потрібно не менше 600 грн в місяць. Раніше, коли пенсії були близько 5 тис. грн на місяць, дана проблема вирішувалася за свій рахунок. Але зараз, коли пенсії урізані великій категорії до 1 тисячі на місяць, лікуватися стає дуже проблематично. З цієї ситуації є вихід, це медичне страхування.
      "Круглий стіл" дозволив висвітлити ряд проблем, які можна вирішувати на місцевому рівні. Спільно були обговорені організаційні питання проведення профоглядів, питання обслуговування чорнобильців в аптеках і в районному управлінні пенсійного фонду. 
      На завершення "круглого столу" голова райдержадміністрації М.О. Заходяченко звернувся до присутніх з проханням у разі якихось непорозумінь, звертатися безпосередньо до керівників структур, або до керівників району.
Переглядів: 1254 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz