Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 19:47

Головна » 2015 » Серпень » 20 » Ощадбанк повідомляє
10:25
Ощадбанк повідомляє

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний: «Успішне завершення переговорів щодо реструктуризації зовнішньої заборгованості - це абсолютно чітке та об’єктивне підтвердження того, що інвестори впевнені в стабільному розвитку Ощадного банку, вони підтримують дії менеджменту банку та довіряють йому»

Ощадбанк повідомляє, що 3 серпня 2015 року відбулось голосування держателів облігацій, результатом якого стало погодження умов репрофілювання облігацій

      «Успішна реструктуризація заборгованості, яка проведена Ощадбанком - це позитивний сигнал не лише для банку, а й для всієї банківської системи та країни. Для багатьох наших громадян, зокрема клієнтів банку, процес переговорів, штучне нагнітання ситуації та неправдиві чутки  стали приводом для хвилювань. Я радий, що можу заспокоїти та дати привід для оптимізму. Певна частина держателів облігацій банку обрала опцію подовження строку погашення облігацій. Це абсолютно чітке та об’єктивне підтвердження того, що інвестори впевнені в стабільному розвитку Ощадного банку, вони підтримують дії менеджменту банку та довіряють йому. Ми вдячні Спеціальному комітету і власникам облігацій за надзвичайну підтримку, яку вони продемонстрували в ході зустрічі та раді можливості допомогти уряду України в рамках  співпраці с  МВФ. В найближчі тижні очікуємо успішного фінального  юридичного оформлення перепрофілювання облігацій», - наголосив банкір.
      
У розповсюдженій заяві Міністерство фінансів України привітало успішне перепрофілювання єврооблігацій Ощадбанку та підтвердило, що перепрофілювання було проведено у повній відповідності з тими цілями, що закладено у програмі співпраці України з МВФ.
      
Протягом процесу перепрофілювання рейтинги Ощадбанку технічно знижувались, зокрема агентством Fitch. Такі дії були виключно наслідком застосування стандартних методологічних підходів, якими рейтингові агентства керуються в подібних процесах перепрофілювання. Проте, згідно методології Fitch, за цими технічними зниженнями рейтингів буде одразу слідувати підвищення рейтингу, як наслідок покращення ситуації в банку в результаті успішного завершення процесу перепрофілювання.
      
Таким чином, є беззаперечна підстава очікувати, що рейтинги Ощадбанку значно покращаться, а виходячи з методологічних причин, рейтинги, що присвоєні банку, мають відповідати суверенному рейтингу України. Тобто, це підвищення буде на рівні рейтингів, присвоєних Україні, які на сьогоднішній момент становлять СС згідно Fitch та Са згідно Moody's. 

Переглядів: 941 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz