Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 29.03.2024, 14:08

Головна » 2012 » Червень » 26 » Перше засідання форуму місцевого розвитку
16:02
Перше засідання форуму місцевого розвитку
      25 червня 2012 року у залі засідань Новоайдарської РДА відбулося перше засідання форуму місцевого розвитку Новоайдарського району.
      Привітав і представив учасників зустрічі перший заступник голови райдержадміністрації В.В. Козловський.
      З вступним словом виступила координатор проекту «Місцевий розвиток», орієнтований на громаду» у Луганській області Ганна Борова.
      На порядок денний роботи форуму було, серед інших, винесене питання діяльності районного ресурсного Центру розвитку громад (РЦРГ). На висвітленні цього питання докладно зупинилася начальник управління економіки райдержадміністрації О.А. Кізілова.
      Олена Анатоліївна розповіла про перший районний семінар, на якому було презентовано співпрацю з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ (реплікація)» і урочисто підписано угоду про партнерство між Програмою Розвитку Організацій Об’єднаних націй та Новоайдарською РДА та райрадою.
      - У конкурсі на участь у проекті сільських громад, – зазначила О.А. Кізілова, – взяли участь 11 сільських рад. Переможцями стали 4 громади: Бахмутівська, Денежниківська, Штормівська та Гречишкинська. – Також, – продовжила доповідачка, – при управлінні економіки створено консультативно-дорадчий орган – районний ресурсний центр розвитку громад.
      Він створений для того, щоб координувати роботу зі сталого розвитку організацій громад, здійснювати моніторинг, аналіз і оцінку їх впливу на соціально-економічний розвиток територій. Діяльність центру дозволяє надавати громадам району допомогу (методичну, практичну) в організації громадських організацій для подальшого вирішення питань, пов’язаних з найболючішими проблемами громад – та ін.
      Жваво та цікаво пройшла презентація кожної громадської організації – партнера Проекту. Їх представники розповіли про кількість проведених зборів та порушених на них питаннях, розширення членства в організації громади шляхом проведення вуличних зборів, про анкетування односельчан, розробку Плану розвитку організації громади, обрання приоритету Плану розвитку для співпраці з проектом МРГ.
      Громадська організація с. Штормове «Фенікс» створена у лютому 2011 року», її членами на даний момент є 61 мешканець села. За час партнерства з Проектом проведено 6 засідань, шляхом анкетування жителів села щодо проблем громади обрано пріоритет плану розвитку організації для співпраці з Проектом МРГ. Об’єктом мікропроекту стала сільська амбулаторія сімейного лікаря, яка потребує нового медичного обладнання. На те, щоб придбати необхідне обладнання потрібно загалом  90 тис. грн.
Після проведення анкетування в с. Денежникове організація громади села «Товариство сільських жінок «Акація» визначилась з пріоритетом – біоканалізацією для дитсадка . Це першочергова проблема, яка потребує якомога скорішого вирішення.На це загалом потрібно близько 175 тис. грн..
Схожий пріоритет обрано і у Бахмутівській громадській організації «Джерело», що налічує 302 члени: переобладнання каналізації та туалету потрібно Бахмутівській ЗОШ. Приблизна вартість проекту – 281 тис. грн..
      Громадська організація «Прогрес» с. Гречишкине також, турбуючись по підростаюче покоління, серед пріоритетів відзначило допомогу Гречишкінській ЗОШ. А саме, заміну старих дерев’яних вікон на нові металопластикові. На те, щоб повністю замінити їх, потрібна сума в приблизно 240 тис. грн.( тобто близько 2 тис. грн.. за одне вікно).
      Після презентацій Ганна Борова дала слушні поради представникам громадських організацій щодо підготовки проектно-кошторисної документації та мікропроектної документації для подання на грант Проекту МРГ.

Переглядів: 1109 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz