Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 29.03.2024, 10:26

Головна » 2012 » Березень » 29 » Пламенне серце "Молодої гвардії"
11:57
Пламенне серце "Молодої гвардії"
       У пам'яті немає ювілеїв. Рік за роком все далі і далі відходять від нас події вогненних сорокових, події, які змінили долі, перекреслили життя. Уже довгих 70 років відділяють нас від подвигу молодогвардійців у роки Великої Вітчизняної війни. Але велич цього подвигу не меркне. 
      70-річчю підпільної молодіжної комсомольської організації була присвячена літературно-музична композиція "Хто вони були? Якими вони були?", підготовлена членами героїко-патріотичного клубу при музеї "Молодої гвардії" м. Краснодон.
      На заходи в районний Будинок культури були запрошені школярі та викладачі не тільки з райцентру, а й сільських шкіл.
      
      Начальник відділу у справах сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Т.М. Кригіна зазначила, що проходить цей захід в рамках обласної акції, яка стартувала 12 березня в Луганській обласній філармонії. Доторкнутися до трагічних і героїчних сторінок історії "Молодої гвардії" за допомогою виступів членів клубу стало можливо завдяки підтримці та сприянню обласного благодійного фонду "Благовіст" (президент В.М. Тихонов) та районної організації Партії регіонів. Тетяна Миколаївна висловила сподівання, що підготовлена однолітками літературно-музична композиція буде цікава школярам Новоайдарщини, допоможе глибше, повніше усвідомити, відчути подвиг молодогвардійців.      
      Гасне світло. У залі - тиша. На сцену виходять учасники героїко-патріотичного клубу "Молода гвардія". Вони згадали поіменно всіх членів підпільної організації, які встали на шлях боротьби з ненависним ворогом. Допити, тортури, жорстокість - зовсім не про це мріяли юні герої. Але доля приготувала для них такий шлях - шлях в безсмертя. На екрані - фотографії вічно молодих молодогвардійців. Юні, гарні, сміливі... Борисов Василь, Громова Уляна, Жданов Володимир, Кошовий Олег, Куликов Володимир, Орлов Анатолій, Петля Надія, Шевцова Любов... Всього понад 70 імен та осіб. Понад 70 доль і життів.
      Про шляхетність, любов до життя цих хлопців говорять і архівні документи, і передані на волю, рідним і близьким, записки з фашистських катівень. У цих записках - ні слова скарг, тільки прохання не турбуватися і впевнене - "ворог буде розбитий". А що довелося перенести матерям героїв! На їх долю випало найстрашніше випробування - пережити своїх дітей.
      У "підпільників" не було квітучої юності, вони відразу стали дорослими. Нам часто у повсякденному житті доводиться чути фразу: "вони жили щасливо і померли в один день2. В один день були страчені Микола Сумський  і Ліда Андросова, Юра Полянський і Тося Дьяченко. Вони пішли, недолюбили.
      Але теорему про непереможність людського духу вони довели.
      Хвилиною мовчання вшанували учасники та гості заходу пам'ять героїв-молодогвардійців, які за наш сьогоднішній мирний день заплатили високою ціною - своїми молодими життями.
      Герої не старіють і не вмирають, вони стають легендами і живуть завжди. На згадку про них в наших душах завжди повинна горіти свіча пам'яті. Цю пам'ять потрібно трепетно зберігати і жити, гідно героїв.
Переглядів: 1720 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz