Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 16.04.2024, 09:46

Головна » 2015 » Лютий » 10 » «Про затвердження Положення про транспортний податок на 2015 рік»
17:36
«Про затвердження Положення про транспортний податок на 2015 рік»

У К Р А Ї Н А
ДМИТРІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
НОВОАЙДАРСЬКОГО РАЙОНУ
ЛУГАНСЬКОЇ  ОБЛАСТІ
шостого скликання

ЧЕРГОВА ТРИДЦЯТЬ ПЕРША СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я  № 31/6

30.01.2015 року                                                                                      

«Про затвердження Положення про транспортний податок на 2015 рік»

      Керуючись п.24 ч.1 ст.26, ст.ст. 42, 50  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до п.2 ст. 10, п.3 ст.12, ст. 267 Податкового кодексу України з урахуванням внесених змін та доповнень, сесія Дмитрівської сільської ради Новоайдарського району Луганської області

ВИРІШИЛА:

      1. Затвердити Положення про транспортний податок на 2015 рік.
      
2. Ввести в дію з 01.01.2015 року ставку транспортного податку, визначеному в даному Положенні, на території Дмитрівської сільської ради  Новоайдарського району  Луганської області.
      
3. Оприлюднити рішення на офіційному сайті  Новоайдарської районної ради в день його прийняття та надати повідомлення в газету «Вестник Новоайдарщины» про прийняття даного рішення та ознайомлення з ним на вищевказаному сайті.
      4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань економічного і соціального розвитку бюджету фінансів,комунальної власності.

Дмитрівський  сільський голова                       Л.В. Дзяба

Додаток
до рішення сесії
№ 31/6 від 30.01.2015 року

 Положення  про транспортний  податок

Загальні положення

      Транспортний податок встановлюється у відповідності з Податковим кодексом України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI  з урахуванням внесених змін та доповнень до місцевих податків.

1. Платники податку

      1.1. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

2. Об'єкт оподаткування

      2.1. Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

3. База оподаткування

      3.1. Базою оподаткування є легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

4. Ставка податку

      4.1. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

5.  Податковий період

      5.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

6. Порядок обчислення та сплати податку

      6.1. Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів оподаткування фізичних осіб здійснюється Старобільською об’єднаною державною податковою інспекцією Головного управління державної фіскальної служби у Луганській області (далі - Контролюючий орган)  за місцем реєстрації платника податку.

      6.2. Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до 1 липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

      6.3. Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

      6.4. Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку фізичним особам - нерезидентам здійснюють контролюючий орган за місцем реєстрації об'єктів оподаткування, що перебувають у власності таких нерезидентів.

      6.5. Органи внутрішніх справ зобов'язані до 1 квітня 2015 року подати контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування відомості, необхідні для розрахунку податку. З 1 квітня 2015 року органи внутрішніх справ зобов'язані щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця подавати контролюючому органу відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем реєстрації об'єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

      6.6. Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об'єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

      6.7. Щодо об'єктів оподаткування, придбаних протягом року, декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об'єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об'єкт.

      6.8. У разі переходу права власності на об'єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом звітного року податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об'єкт оподаткування, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об'єкт.

      6.9. Контролюючий орган надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

      6.10. За об'єкти оподаткування, придбані протягом року, податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

7. Порядок сплати податку

      7.1. Податок сплачується за місцем реєстрації об'єктів оподаткування і зараховується до місцевого бюджету згідно з положеннями Бюджетного кодексу України.

8. Строки сплати податку

      8.1. Транспортний податок сплачується:

      а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

      б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Дмитрівський  сільський голова                           Л.В. Дзяба

 

Переглядів: 1014 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz