Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 19.04.2024, 13:21

Головна » 2014 » Листопад » 20 » Спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй
17:26
Спільний Проект Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй

      20 листопада 2014 року в Новоайдарському районі пройшов семінар по впровадженню третьої фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». В його роботі взяли участь заступник голови районної ради А.Г.Глайборода, заступник голови райдержадміністрації І.В.Мякоткин, керівники органів місцевого самоврядування та представники громадських організацій району. Семінар провела координатор проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Луганській області Г.О.Борова.
      До семінару відбулось підписання Угоди про партнерство між Програмою розвитку ООН у рамках третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» (скорочено МРГ) і районною владою. З боку райдержадміністрації Угоду підписав голова райдержадміністрації С.М.Коваленко, з боку районної ради – заступник голови районної ради А.Г. Глайборода.
      Проект МРГ має на меті сприяти сталому соціально-економічному розвитку на місцевому рівні через підтримку та співфінансування громадських ініціатив у всіх регіонах України. Проект матиме бюджет 23,8 млн.євро на 1330 мікропроектів і триватиме до 2017 року. Учасниками проекту стали всі області України – це 200 районів, 800 сіл і 24 міст. В Луганській області за результатами роботи комісії прийнято рішення про відбір восьми районів області по 4 проекти в кожному вартістю до 500 тис.грн. Принцип співфінансування для впровадження проектів у рамках МРГ-III був адаптований до сучасної економічної ситуації В Україні:
      75% - кошти МРГ (гранти);
      20% - кошти місцевих бюджетів;
      5% - кошти громади.
      Питання про залучення коштів місцевих бюджетів на Луганщині ще обговорюється.

      Громадським організаціям району запропоновано подати заяви для участі у відборі Проектів в термін до кінця листопада 2014 року.  

Переглядів: 935 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz