Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 20.04.2024, 05:13

Головна » 2012 » Грудень » 24 » Святкове відкриття Інтернет - центру в районній бібліотеці
18:54
Святкове відкриття Інтернет - центру в районній бібліотеці
      21 грудня 2012 року в приміщенні Новоайдарської районної бібліотеки відбулася церемонія офіційного відкриття безкоштовного Інтернет – центру, який створено завдяки успішній участі районної бібліотеки у міжнародній програмі «Бібліоміст». Новоайдарська районна бібліотека стала одна з перших в Луганській області, що відкрила безкоштовний Інтернет-центр в рамках проекту «Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету III».
      У січні 2013 року продовжиться відкриття Інтернет-центрів у сільських бібліотеках - учасниць проекту: Дмитрівській, Новоохтирській, Співаківській сільських бібліотеках та Айдар-Миколаївському клубі-бібліотеці.
      В святкуванні відкриття взяли участь представники керівництва району: керівник апарату райдержадміністрації Новікова Т.В., керуючий справами виконавчого апарату районної ради Старченко Г.І., завідуюча сектором культури і туризму райдержадміністрації Антипова А.А.. Серед запрошених гостей на святі були:  директор Новопськовської централізованої  бібліотечної системи Сап’ян О.І., керівник Проекту в рамках програми «Бібліоміст» Старобільскої централізованої бібліотечної системи Онуфрієва І.І., директор районного краєзнавчого музею Божкова Г.К., директор районного Будинку культури Тіханов О.І., учні Новоайдарського навчально-реабілітаційного центру, користувачі бібліотеки, сільські бібліотекарі.
      Під час заходу відбувся Skype-зв'язок з регіональним представником  в Луганській області програми «Бібліоміст» Наталією  Датченко. Вона привітала Новоайдарську районну бібліотеку зі святом, а також адресувала теплі слова вдячності за підтримку важливої ініціативи бібліотекарів керівництву Новоайдарської районної адміністрації та Новоайдарської  районної ради, які у повному обсязі виконали свої фінансово-технічні зобов'язання, покладені на них цим Проектом.
      З привітальними словами виступили: керівник апарату райдержадміністрації Новікова Т.В., керуючий справами виконавчого апарату районної ради Старченко Г.І., завідуюча сектором культури і туризму райдержадміністрації Антипова А.А., гості:  директор Новопськовської централізованої бібліотечної системи Олена Сап’ян, керівник Проекту в рамках програми «Бібліоміст» Старобільської централізованої бібліотечної системи Онуфрієва Ірина, директор районного краєзнавчого музею Г.К.Божкова.
      Від районного Будинку культури учасників зустрічі вітав дитячий ансамбль «Радість» під керівництвом О.Рубан., який своє поздоровлення надав у формі  цікавого театралізованого дійства.
      Право перерізати червону стрічку,  яка відкрила дорогу до безкоштовного доступу в Інтернет та ознаменувала новий етап розвитку Новоайдарської районної бібліотеки, було надано зав. сектором культури і туризму райдержадміністрації  Антиповій А.А. та директору районної бібліотеки Косовій І.Д.
      Далі директор НРКЗ «Районна бібліотека» І.Д.Косова познайомила присутніх  з проектом, який вступив в дію. Для участі в Проекті визначені три цільові групи: Лемки - етнографічна група українців, яка мешкає в Новоайдарському районі, соціально активні люди похилого віку, старшокласники 9-11 класів навчально - реабілітаційного центру.

      Головне завдання Проекту  районної бібліотеки – забезпечити вільний доступ до мережі Інтернет, навчити користуватися комп'ютером та Інтернет – ресурсами, створити умови для налагодження комунікаційного мосту Лемків між мешканцями України, сприяти вивченню і збереженню культури лемків,  створити умови для спілкування соціально активних людей між собою за допомогою  Skype  – побачень, сприяти створенню на базі бібліотеки центру спілкування  «Третій вік»,  надати можливість 9-11 кл. обґрунтовано обрати майбутню професію використовуючи послуги Інтернет.
 
      Програма «Бібліоміст» для створення безкоштовного Інтернет-центру надала комплект обладнання: 7 персональних комп’ютерів з програмним забезпеченням, сканер, принтер, веб-камери з навушниками та мікрофонами, а компанія «Майкрософт»  передала  ліцензійне забезпечення.  
      Гості ознайомились з можливостями сучасної техніки та Інтернет, а на подяку прикрасили новорічну ялинку своїми вітаннями і найкращими побажаннями у Новому році.

Переглядів: 1042 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz