Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 15:48

Головна » 2012 » Травень » 11 » Святкування Дня Перемоги в Новоайдарі
16:18
Святкування Дня Перемоги в Новоайдарі
                                                                                      9 травня 2012 року новоайдарці урочисто відзначили 67-ю річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 р.р.     
      

      День Перемоги - улюблене свято нашого народу. У святковому
оздобленні центральна площа селища. З самого ранку до братської могили радянських воїнів, загиблих при звільненні Новоайдару від німецько-фашистських загарбників, зібралися сотні людей. Вони прийшли вшанувати священну пам'ять героїв, які віддали в боях за Батьківщину найдорожче, що є у людини, - життя ...
      В 9.00 ранку святкова колона, в якій знаходяться перші керівники району, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, навчальних закладів, громадськості селища, повільно й урочисто прямує до братської могили, де яскраво палає червона троянда Вічного вогню. Тут, у почесній варті, завмерли юнармейці - переможці військово-спортивного зльоту "Цих днів не змовкне слава!", який проводився 4 травня біля села Гречишкине. До мармурових плит із золотим тисненням прізвищ загиблих червоноармійців, покладаються вінки і букети живих квітів...
      Святковий парад з нагоди 67-ї річниці Великої Перемоги, відкриває знаменоносец, воїн-інтернаціоналіст Олександр Косов. У його руках - священний, овіяний славою легендарний  Прапор Перемоги - копія червоного Прапора, поставленого в травні 1945 року в Берліні над поваленим рейхстагом. Під ритмічний бій барабанів, чеканячи крок, на центральній площі селища в гарних костюмах проходять юні барабанщиці, учні Новоайдарської школи-гімназії. За ними слідує кортеж автомобілів, стилізованих "під фронтові". На кузовах напис:"За Батьківщину! За Перемогу!" Хлопчаки Новоайдарського навчально-реабілітаційного центру, одягнені у військову форму, захоплено махають переможними прапорами і травневий вітер, розриваючи знамена, підкреслює урочистість моменту.


      












      Особливо вражає струнка хода юнармейців. Воно як би символізує нерозривний зв'язок, спадкоємність поколінь - старшого, яке захистило Батьківщину у вогняні роки Великої Вітчизняної, і молодого - готового у разі небезпеки повторити подвиг героїв минулої війни, стати на захист нашої дорогої України.


 











 
    













      Дуже красиво виглядає різнобарвна форма, в яку одягнені юнаки та дівчата. По правді кажучи, вона нітрохи не гірше за "суворівську" або "нахимівську".
      Після проходження параду на центральній площі селища починається урочистий мітинг, присвячений 67-й річниці Великої Перемоги. Відкриває його голова районної ради О.В. Бабенко. Звучить Гімн України. Слово надається голові районної державної адміністрації М.О. Заходяченко:
      - Сьогодні, - каже Микола Олексійович, - ми відзначаємо чудову річницю Перемоги. І як завжди - це "свято зі сльозами на очах". У ньому нерозривно злилися і радість, і печаль. Подвиг народу - безсмертний, пам'ять про полеглих - вічна, вдячність їм - безмежна! Тільки в нашому районі з 9000 солдатів, які пішли на фронт, повернулися з війни 3 000 200 осіб... З гордістю і вдячністю зберігаємо ми в пам'яті імена земляків, які захищали і визволяли рідну землю в годину суворих випробувань.
      Дорогі ветерани! Ви завжди будете для нас прикладом самовідданої любові до Батьківщини. Ви не даєте нам черствіти душею, ми вчимося у вас мужності, стійкості, милосердя. Ваші сивини та ордена закликають до розсудливості, миру і злагоди в нашій Батьківщині. Від щирого серця бажаю вам міцного здоров'я, достатку, мирного неба над головою. Залишайтеся довше з нами... Зі святом вас! З Днем Перемоги!
      На мітингу виступили також військовий комісар Новоайдарського району Ю.О. Орлов, голова районної ради ветеранів Б.О. Кравцов, учениця Новоайдарської школи-гімназії Діана Ткаченко - дівчинка проникливо прочитала вірші про ветеранів війни.
      Хвилиною мовчання вшанували новоайдарці світлу пам'ять загиблих на полях битв в роки Великої Вітчизняної війни... Під хвилюючи удари метронома, звуки якого нагадували удари серця, новоайдарські юнаки поклали до братської могили Гірлянду Слави. Пролунали гучні залпи святкового салюту. Високо в небо злетіли випущені дітлахами різнокольорові кульки.
      Потім відбулося театралізоване дійство, підготовлене культпрацівниками районного Будинку культури, обласного навчально-реабілітаційного центру та інших навчальних закладів. Зворушливо прозвучали пісні фронтових років: "Священна війна", "Від Москви до Бреста", вірш К. Симонова "Жди меня".















      В той же день на стадіоні "Колос" районного центру на честь Дня Перемоги відбулися масові спортивні змагання, головним з яких був розіграш Кубка Перемоги по футболу. Володарем почесного трофея стала футбольна команда Новоайдара. З рахунком 2:1 вона виграла у команди с. Штормове. Переможний м'яч за хвилину до кінця матчу забив Віталій Клочков.



     











      Увечері 9 травня при великому зібранні народу на центральній площі селища кращі художні колективи дали святковий концерт. Завершився він грандіозним, незабутнім по видовищності феєрверком. 

Переглядів: 1388 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz