Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 23.04.2024, 17:20

Головна » 2012 » Травень » 16 » У краєзнавчому музеї відкрито виставку декоративно-прикладного мистецтва
14:35
У краєзнавчому музеї відкрито виставку декоративно-прикладного мистецтва
      У Новоайдарському районному краєзнавчому музеї пройшла виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, в якій взяли участь методист гуманітарних дисциплін відділу освіти Новоайдарської райдержадміністрації Єрмакова Інна Іванівна, директор Марсівського Народного дому Галибіна Ірина Іванівна та студентка Луганського інституту культури і мистецтв (естрадний вокал) Сазонова Євгенія.
      Виставка зібрала багато глядачів, серед яких були присутні представники громадськості, засобів масової інформації, школярі.
      До уваги гостей були представлені кращі роботи майстринь - вишивка, квіллінг.

 
      Єрмакова І.І. вишивкою захопилися давно, ще з тих часів, коли вчила дітей азам вишивання. Кожна вишита Інною Іванівною картина не тільки красива для зорового сприйняття, але й несе смислове навантаження. Наприклад, море - це бажання, а маяк на його березі символізує виконання бажань. Журавлі - символ здоров'я, парусник вишивається, щоб привернути удачу в справах, а "парна" вишивка тварин чи птахів сприяє зустрічі зі своєю половинкою, а також сімейному благополуччю.  "Головне в житті, в будь-яких, найважчих обставинах, не втрачати надії, сили духу, - вважає Інна Іванівна. - Людина обов'язково повинен мати захоплення".

      

      Техніка представлених Галибіною І.І. робіт - квіллінг. Одинадцять років працює в Марсівському народному домі Ірина Іванівна, організовуючи людям культурний відпочинок, концерти, спілкування. Одна з важливих завдань - як і чим зайняти дітлахів, які постійно приходять до клубу? На допомогу прийшов Інтернет... Якщо раніше з дітьми робили просто вироби з паперу та пластелину, то в інтернеті Ірина побачила гарні роботи, виконані зі згорнутих смуг кольорового паперу - квіллінг. Захопилася, спробувала - вийшло! І діти зацікавилися. Ще б пак! Якщо з під твоїх пальців виходять такі дивні картинки! Ірина, як людина творча, сама підбирає кольори, створює композицію, вигадує сюжети і вчить цьому дітей. Роботи Ірини Іванівни експонувалися на районних виставках і фестивалях народної творчості.
      


      
      Сазонова Євгенія вишивати почала з 11 років і перша ж її робота відправилася на виставку в м. Київ, перемігши на районній, а потім на обласній виставці декоративно-прикладного мистецтва. У вишивці хрестиком Євгенія постійно вдосконалюється. Сюжети її картин найрізноманітніші - від квітів, тварин, машин, до біблейських сюжетів.
      

      Учасники виставки подивилися на цікаві роботи та взяли участь у майстер-класі, який провела Галибіна І.І.

      
Переглядів: 1076 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz