Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 28.03.2024, 13:56

Головна » 2012 » Червень » 18 » В Новоайдарі пройшли урочистості, присвячені Дню медичного працівника
15:18
В Новоайдарі пройшли урочистості, присвячені Дню медичного працівника
      Хвилюючи урочистості з нагоди прекрасного свята - Дня медичного працівника, проведено 15 червня в Новоайдарському районному Будинку культури.
      Доброю традицією стало в нашому районі вшанування людей самої незамінної, благородної і відповідальної професії на землі. Від складної, неспокійної, повсякденної праці медиків залежить стан здоров'я, а часто і життя новоайдарців. В цей сонячний червневий день просторий зал установи культури був практично заповнений. Зібралися сюди не тільки медичні працівники, а й багато жителів Новоайдарщини, зобов'язані своїм порятунком людям в білих халатах, - всі, хто хотів висловити їм свою щиру, сердечну вдячність за чесне і сумлінне виконання лікарського обов'язку, високий професіоналізм і відповідальність за доручену справу.
      Слово для привітання надається голові районної державної адміністрації М.О. Заходяченко:
      - Шановні лікарі, медсестри, санітарки! Сьогодні, напередодні вашого професійного свята, хочу сказати про те, що ваш труд, ваше ставлення до справи, якій ви служите, турбота про здоров'я громадян є визначальними для підтримки нормальної, стабільної життєдіяльності нашого району. Без вас, і це однозначно, район не був би таким значущим, яким він є сьогодні. Особливі слова вдячності - ветеранам, які присвятили медицині все своє життя.
      Питання зміцнення охорони здоров'я стоїть в нашій державі досить гостро. Реформування системи охорони здоров'я людей не підлягає сумніву. Президент України Віктор Федорович Янукович ставить у зв'язку з цим завдання: медична допомога повинна бути своєчасною, доступною і кваліфікованою. Мета проведених реформ якраз і полягає в тому, щоб кожна людина завжди могла отримати необхідну, гідну, гарантовану допомогу медперсоналу.
      Я завжди вірив у медицину нашого району, з повагою ставився до досвіду, вмінню, кваліфікації лікарів і медсестер. Професійні успіхи, яких домоглися Новоайдарські медики на рівні області, красномовно говорять самі за себе. За підсумками першого кварталу 2012 року ви зайняли серед луганських колег почесне четверте місце! Це - свідчення вашого професіоналізму, уважного підходу до виконання своїх повсякденних обов'язків.
      Районна державна адміністрація, районна рада проявляють постійну турботу про нарощування, поповнення матеріальної бази районної охорони здоров'я. Я впевнений в тому, що кошти, які ми вкладаємо в медицину, окупаються сторицею. Колектив РТМО (районного територіального медичного об'єднання) - а це і центральна районна лікарня, і сільські амбулаторії сімейного лікаря, і фельдшерсько - акушерські пункти - з гідністю виконують свої нелегкі завдання. І за це - величезне вам спасибі! Прийміть слова самої серцевої подяки за те, що ви приходите на допомогу людям, пильно стежите за здоров'ям населення Новоайдарщини.
      Перед проведенням колегії, присвяченій проблемам реформування системи охорони здоров'я району, ми провели неформальне опитування жителів - з метою дізнатися, що вони думають про нашу медицину? Відрадно, що 60 відсотків опитаних задоволені рівнем медичної допомоги, що надається їм, вважають за краще лікуватися на території району, в нашій лікарні і сімейних амбулаторіях. Сам по собі факт говорить про багато що. І це - дуже важливо. Довірою людей потрібно дорожити.
      Перший керівник району від душі побажав медикам, насамперед, відмінного здоров'я, великого людського щастя, професійних успіхів і всього самого доброго, гарного в житті.
      З особливою увагою слухали медпрацівники привітання голови районної ради, голови районної організації Партії регіонів О.В. Бабенко. І це зрозуміло: Олександр Володимирович до обрання на високу посаду керівника районної ради протягом 20 років очолював колектив РТМО:
      - Дорогі, шановні колеги! - сказав він. - Я сьогодні не просто вас вітаю. Я пишаюся професією медика - людини, яка стоїть на варті здоров'я суспільства.
І мені дуже приємно, що День медичного працівника відзначається так святково і широко. Влада, народ поважають вас, вашу працю.
      За роки, які мені пощастило попрацювати разом з вами, ми багато чого зробили для розвитку і зміцнення охорони здоров'я району. Вашими стараннями створено та підтримується надійна основа медичного обслуговування населення. Хочу побажати вам величезного щастя, здоров'я, благополуччя! Так тримати!
      Урочисто зачитується спільне розпорядження голови районної ради та голови районної державної адміністрації «Про нагородження до Дня медичного Працівника». «За сумлінну працю та Вагомий Внесок у розвиток охорони здоров я в Новоайдарському районі нагородити Почесною грамотою Голови райдержадміністрації та голова районної ради: заступника головного лікаря з лікувальної роботи РТМО Раїсу Василівну Рижкову та головного бухгалтера Світлану Володимирівну Калашникову.
      За сумлінну працю та вагомий внесок в розвиток охорони здоров’я нашого району, - йдеться далі в розпорядженні, - нагородити грамотами голови райдержадміністрації та голови районної ради: завідуючу деннім психоневрологічнім відділенням ЦРЛ Любов Анатоліївну Бабенко, завідуючого хірургічнім відділенням Володимира Олексійовича Бурцева, завідуючого терапевтичним відділенням Сергія Степановича Колесникова, дієтсестру Новоайдарського РТМО Світлану Григорівну Нагорну, акушерку Олену Олексіївну Гречишкіну, медичну сестру кардіологічного кабінету Ольгу Вікторівну Дмитренко, також медичну сестру Денежниківської амбулаторії, сімейного лікаря Олену Василівну Артемову, лаборанта клінічної лабораторії Ірину Петрівну Запорожець та медичну сестру тубкабінету Наталію Валентинівну Ільченко!»
      Під гучні, тривалі оплески учасників святкового заходу перші керівники району вручають медикам заслужені нагороди, дякують їм за сумлінне виконання свого професійного та людського боргу.

      Зі зворушливими словами привітань з нагоди прекрасного свята звернулася до медичних працівників головний лікар РТМО Ніна Іванівна Торба:
      - Справа, якій ми служимо, - зазначила вона, - гармонійно поєднує професіоналізм, відповідальність, вірність клятві, терпіння, любов і співчуття до людей. Сотні жителів району звертаються щодня до нас за допомогою і підтримкою. Від нас залежить доля людей, їх рідних і близьких. У всіх медиків району є головна якість - ми вміємо брати на себе високу відповідальність за життя і здоров'я людей. І ми вміємо з честю виконувати свої професійні обов'язки. В районі за планом ведеться реформування охорони здоров'я. Дякую вам, дорогі колеги, за вмілі руки, гарячі серця і ваш професіоналізм!
      Оголошується наказ головлікаря про нагородження грошовою премією Марини Володимирівни Курочки, яка зайняла почесне п'яте місце в обласному конкурсі медсестер! За сумлінну, самовіддану працю удостоєна грамоти ветеран охорони здоров'я Віра Олексіївна Вернигора!



     Від імені правління обласного благодійного фонду підтримки регіональних ініціатив «Благовіст» і президента фонду - Надзвичайного і Повноважного посла України в республіці Білорусь Віктора Миколайовича Тихонова з найщирішими і добрими словами побажань до медпрацівників Новоайдарщини звернувся виконавчий директор фонду «Благовіст» М.В. Запорожцев.
      - Дозвольте мені за дорученням президента нашого фонду Віктора Миколайовича Тихонова, - сказав він, - виконати приємну місію і передати Новоайдарській районній лікарні від фонду «Благовіст» сучасний кардіограф.
      Звістка про дорогий подарунок викликала гаряче схвалення і щедрі оплески медиків. Але на цьому приємні сюрпризи не закінчилися. Рішенням правління фонду «Благовіст», повідомив М.В. Запорожців, - найбільш активним медпрацівникам району, які беруть участь у проведенні медоглядів мешканців віддалених сіл, за участь в проведення акції «Будь здоровий!». Подяками відзначені заступник головлікаря РТМО Ольга Леонідівна Корж, лікар Олег Миколайович Бібіков, медсестри Оксана Миколаївна Іморошан, Юлія Борисівна Колпакова, акушерка Вікторія Віталіївна Уханева.
      Забігаючи наперед, скажемо, що найдорожчий і чудовий подарунок фонду «Благовіст» очікував медиків попереду: це - святковий концерт у виконанні стипендіатів фонду - ансамблю пісні і танцю «Легенда» Луганської обласної філармонії!

      Прекрасні привітання на адресу Новоайдарських медичних працівників прозвучали і з вуст депутата обласної ради, директора Луганського обласного телебачення Родіона Валерійовича Мірошникова. До речі, він вручив дорогий подарунок - музичний центр! - завідувачу хірургічним відділенням ЦРЛ Володимиру Олексійовичу Бурцеву, а також музичний центр (трохи менше) Олені Вікторівні Тихановій.
      З чудовим святом людей у білих халатах сердечно привітала також депутат обласної ради від Партії регіонів, директор Новоайдарської школи - гімназії Ірина Олексіївна Бойко.

Переглядів: 1307 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz