Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 23.04.2024, 09:45

Головна » 2012 » Лютий » 27 » В Новоайдарі відкрилася виставка енкаустики
11:37
В Новоайдарі відкрилася виставка енкаустики
      24 лютого в Новоайдарському районному краєзнавчому музеї відкрилася виставка сєвєродончанки Ірини Зінник, роботи якої виконані особою і такою рідкісною в теперішній час технікою малювання як енкаустика.
      Це мистецтво живопису воском має древнє коріння. Воно виникло більш 2500  років тому і було відомо ще древнім грекам, римлянам і єгиптянам. Широко використовувалася енкаустика в древньому церковному мистецтві. Гарячим воском писалися ікони і стародавні полотна, які відрізнялися надзвичайною довговічністю.  У багатьох музеях світу зберігаються найдавніші православні ікони Христа, Богоматері і Святих. Традиційна православна ікона починалася з енкаустичної техніки. Картини, написані і цій техніці характеризуються глибиною, насиченістю кольорів і міцністю.
      В сучасному варіанті для розплавлення фарб використовують звичайну праску. Техніка виконання енкаустики полягає в нанесенні на гарячу поверхню праски воскових крейд (олівців) різних кольорів, які потім переносяться на глянцевий картон або папір розгладжуючими рухами, відбитком, малюванням ребром або носиком праски.
      Ірина Зінник народилася 25 січня 1972 року в місті Красний Луч, любила малювати з дитинства, але ніколи не думала пов'язати своє життя з творчістю. Проте, як розповіла автор, доторкнувшись до цієї техніки одного разу (2 роки тому), вона назавжди полюбила ці чудові візерунки. Розплавлений віск "живе своїм життям", неможливо передбачити що вийде, як розтечуться кольори. Саме ця особливість і притягує багатьох застосовувати таку техніку. Це дуже захоплююче заняття. Для цього зовсім необов'язково вміти малювати, достатньо вивчити нескладні прийоми і за лічені хвилини кожен зможе створювати дивовижні, ні на що не  схожі картини.
      Сьогодні роботи Ірини Зінник знаходяться в приватних колекціях у 17 містах України.
      Всім гостям виставки було приємно побачити майстер-клас автора. 
      Всі бажаючі можуть відвідати виставку, робота якої триматиме до кінця березня.


Переглядів: 1365 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz