Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 29.03.2024, 18:14

Головна » 2012 » Лютий » 20 » Відбулося засідання позачергової восьмої сесії районної ради
18:42
Відбулося засідання позачергової восьмої сесії районної ради
      17 лютого 2012 року у великій залі райдержадміністрації відбулося пленарне засідання позачергової восьмої сесії Новоайдарської районної ради шостого скликання. Провів сесію голова районної ради О.В. Бабенко. У роботі сесії взяли участь депутати Луганської обласної ради В.В. Босенко і І.О. Бойко, 23 з 30 депутатів районної ради, селищний та сільські голови, керівники відділів та служб райдержадміністрації, підприємств та установ району.
      Відкрив сесію голова районної ради О.В. Бабенко. Він ознайомив депутатів з питаннями, винесеними на порядок денний. Після затвердження порядку перейшли до розгляду депутатських запитів.
      З ініціативи депутата районної ради О.Й. Жданова в Головне державне управління охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства в Луганській області було направлено депутатський запит про необхідність вжиття дієвих заходів з припинення браконьєрського, хижацького вилову риби в річці Айдар. У відповіді, надісланій заступником начальника Головного управління рибоохорони в Луганській області А.Н. Бубликом, передбачається активізація природоохоронної діяльності. Рибоохорона буде проводити спільні рейди з представниками міліції, громадськості. Поставлено завдання припинити незаконний вилов риби і раків, проведення широкомасштабної акції "Нерест-2012". Це тим більше важливо, що в нинішньому році новоайдарські рибалки планують зайнятися зарибленням айдарської акваторії. 
      Депутат В.Д. Духновський звернувся з депутатським запитом про повернення в район шнекороторного снігоочисника, що належав Новоайдарському райавтодору. Відповідь, що прийшла з обласного управління, в якій сказано про недоцільність повернення шнекоротного снігоочисника в Новоайдар, ні в якій мірі не задовольнила ні депутата, ні його колег. Прийнято рішення направити повторний запит.
      З облавтодору отримана відповідь на депутатський запит А.М. Мухіна про необхідність ремонту автодороги через село Бахмутівка. В ньому йдеться про те, що ремонт даної дороги включений в план роботи.
      Про впорядкування торгівлею м'ясом йшлося у депутатському запиті О.В Калмикова. Надійшла відповідь з районної державної адміністрації. Проблема піднята дійсно актуальна. Проведено засідання районної НПК. За торгівлею м'ясом, особливо свининою, встановлений жорсткий контроль. Але тільки заборонними заходами проблему не вирішити. Потрібно зробити так, щоб на вулицях Підгоровка, Жовтнева, Зарічна існували не стихійні ринки, а здійснювалася цивілізована торгівля, були всі дозвільні документи. Відповідна робота буде проведена.      
      Ще один депутатський запит, спрямований в службу автомобільних доріг Луганської області, стосувався ремонту автодороги Біловодськ-Луганськ, яка проходить через села Колядівка, Олексіївка та Дмитрівка. Голова райради О.В. Бабенко ознайомив депутатів з тим, що робиться в даному напрямку. Направлено звернення до Президента Луганського благодійного фонду В.Н. Тихонову з проханням посприяти в проведенні ремонту. Депутат райради В.О. Овчаренко висловив сумнів, чи знайдуться кошти у благодійному фонду "Благовіст" на ремонт дороги Біловодськ-Луганськ. Було вирішено направити запит і на адресу облавтодору.
      О.В. Бабенко повідомив також про те, що рух поїзда Луганськ-Москва через залізничну станцію "Новий Айдар", який було закрито минулого року, завдяки активному втручанню Надзвичайного і Повноважного посла України в Білорусі, нашого земляка В.М. Тихонова буде відновлено. Але не з 20 лютого, як поспішили повідомити деякі засоби масової інформації, а в березні 2012 року. Це пов'язано з тим, що потрібно обслужити пасажирів, що вже купили квитки за новим маршрутом. Зараз продаж квитків на поїзд, який прямує через Червоний Лиман, не проводиться.
      Сесія районної ради розглянула кадрові питання. Депутати дали згоду на звільнення з посади директора Новоайдарського територіального центру соціального обслуговування, згідно з поданою заявою, А.І. Борзенко. Директором територіального центру призначена М.В. Адоніна, яка працювала до цього заступником.
      Сесія звільнила з посади директора Новоайдарського комунального підприємства "Спорт для всіх" В.В. Дегтярьова у зв'язку з переходом на іншу роботу.
      Наступним на порядку денному було питання "Про призначення Приходько В.І. на посаду головного редактора районної газети "Вісник Новоайдарщини" з подальшим укладанням контракту. На засіданні постійних комісій депутати його вже обговорювали. У районній газеті є зміни на краще. Видання почало виходити в новому форматі, з кольоровим розворотом. Правда, зміст поки далеко від досконалості. Над цим потрібно працювати. У центр слід ставити вирішення економічних завдань. Минулий рік закінчено з великим "мінусом". У редакції є реальна можливість економити. Укладено вигідний договір з друкарнею на видання газети. Місячна економія становить 4 тис. грн. Істотно знизити витрати фонду заробітної плати дозволяє штатний розклад районного комунального підприємства "Редакція газети "Вестник Новоайдарщины", затверджене позачерговою 8-ю сесією районної ради. Замість 9 одиниць, як було раніше, новий штатний розклад становить 6,7. При цьому, ніхто зі співробітників не звільнений і не піддався скороченню.
      Про зміни в районному бюджеті на 2012 рік доповідала заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Н.П. Кузьменко. Але, у зв'язку з тим, що це питання вже слухалося на засіданні постійної комісії, депутати прийняли рішення не повторюватися. Узагальнюючи те, що говорилося раніше, О.В. Бабенко нагадав наступне: на кінець року район мав суттєві залишки коштів. З області отримано 380 тис. грн. внутрішньої дотації (до речі, це найменша дотація серед районів). В кінці лютого планується розподілити зекономлені кошти. А це ні багато ні мало - 700 000 гривень додаткових бюджетних асигнувань! Вони підуть на завершення реконструкції дитсадків в селах Смоляниново, Новоохтирка, Райгородка, розпочнеться реконструкція дитячого садка в селі Денежникове. Кошти будуть використані на ремонт Смолянинівської і Олексіївської амбулаторій, СДК с. Олексіївка, на реконструкцію котелень в РДК і ДЮСШ, Олексіївскої школи-гімназії. Це - реальна велика робота, яку належить виконати і головам сільських рад, і керівникам сільгосппідприємств. Депутати дружно проголосували "за" внесені зміни по кожній позиції. Тим більше, що зміни ці зміни відображають вимоги сільського населення.
      "Про затвердження Програми соціально-економічного розвитку району на 2012 рік" доповідала начальник управління економіки райдержадміністрації О.А. Кізілова. Коментуючи положення Програми, голова районної ради зазначив, що в ній враховані всі позиції, які стосуються розвитку соціальної сфери. Більш того, планується навіть виділення певних коштів на розвиток підприємництва! Почувши здивовані голоси, які пролунали серед депутатів, Олександр Володимирович вважав за потрібне пояснити: існує державна програма підтримки бізнесу. Вона, наприклад, передбачає виплату компенсації підприємцям, які побудують нові підприємства або створять нові робочі місця. Такий підхід повинен стимулювати розвиток бізнесу.
      При затвердженні Програми зайнятості населення на 2012-2014 роки вказувалося на те, що дана програма була всебічно розглянута на колегії райдержадміністрації. Тому депутати прийняли програму без дебатів. Хоча вказали на парадокс: чому при зростанні робочих місць збільшується кількість безробітних?
      Депутати одноголосно затвердили районну Програму соціального захисту та реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями на 2012-2015 роки. (Доповідач І.В. Мякоткин - начальник УПСЗН райдержадміністрації).
      Потім про хід виконання районної комплексної Програми профілактики та боротьби зі злочинністю в районі на 2011-2014 роки депутатському корпусу розповів начальник районного відділу міліції Ю.В. Єрмоленко. Він, зокрема, підкреслив, що кількість злочинів, скоєних в районі, протягом останнього часу залишається незмінною. Немає нерозкритих тяжких злочинів. Але Новоайдарський район займає по злочинності третє місце в області, поступаючись лише Лисичанську та Жовтневому району м. Луганськ, це викликає тривогу і занепокоєння. Зростає кількість злочинів, скоєних неповнолітніми, збільшилася злочинність в стані алкогольного сп'яніння. Завдання боротьби з пияцтвом стоїть дуже гостро. Райвідділом внутрішніх справ була проведена певна робота, але вона залишається на недостатньому рівні. Практика показує, що зростання злочинів відбувається в основному за рахунок "гастролерів", тих, хто приїжджає з інших районів. РВВС зацікавлений у зміцненні кадрів, особливо в комплектуванні офіцерського складу. У міліції 10 вакантних посад, з них 4 - дільничні. На роботу запрошуються молоді люди з вищою освітою. Серйозною проблемою є вулична злочинність і злочинність у громадських місцях. Тому Ю.В. Єрмоленко озвучив на сесії пропозицію про створення системи відеоспостереження, за допомогою якої можна було б стежити за дотриманням порядку в магазинах, на ринках, центральних вулицях і т.д. Оснащення камерами відеоспостереження місць громадського користування стало б і своєрідною мірою застереження для людей, схильних до порушення правопорядку.
      Депутат обласної ради від Партії регіонів, директор Новоайдарської школи-гімназії задала начальнику райвідділу міліції питання про те, які заходи можуть бути прийняті за фактом продажу спиртних напоїв школярам (на жаль, такий випадок нещодавно мав місце в нашому селищі). Послідувала недвозначна відповідь: звичайно факт реєструється і направляється на розгляд адмінкомісії. Вона має право піддати винного штрафу в розмірі від 8,5 тис.грн. За минулий рік співробітники міліції склали три таких протоколу. З початку нинішнього року - вже один.
      На сесії прозвучало питання про те, як ставляться в РВВС до роботи з громадськими організаціями? У травні минулого року в нашому районі створено 15 громадських організацій. Вони являють собою реальну силу. - Давайте об'єднувати зусилля і працювати, - прозвучала відповідь начальника міліції. - Проводити спільні рейди, виявляти порушників. Думаю, це буде на користь справі.
      Зі звітом про виконання Програми поводження з твердими побутовими відходами в районі на 2007 - 2011 роки виступив заступник голови райдержадміністрації С.М. Коваленко. Депутати звіт затвердили.
      Інтерес депутатського корпусу викликав звіт про виконання Програми "Власний дім" на 2006-2011 роки. (Доповідач С.М. Коваленко). Програма визнана вдалою. У тому сенсі, що вона була розрахована на перспективу і включала в себе не тільки будівництво, а й кредитування, ремонт житла. Її слід продовжити. Робота обіцяє бути плідною, оскільки до складу наглядової ради введено голову райдержадміністрації М.О. Заходяченко, готовий оперативно вирішувати питання, що не терплять зволікання.
      З особливим інтересом депутати заслухали звіт про виконання Програми комп'ютеризації громадських бібліотек району на 2008-2011 роки. Доповідала директор районної бібліотеки В.Г. Кузнєцова. Справа в тому, що районна і чотири сільських бібліотеки виграли грант на забезпечення комп'ютерною технікою - в цілому на 150 тис. грн! Це дуже серйозна заявка на технічне переоснащення наших бібліотек, інтернет 0 обслуговування відвідувачів. 
      В.Г. Кузнєцова відзвітувала перед депутатами про виконання Програми поновлення бібліотечних фондів Новоайдарського району за 2008-2011 роки. У зв'язку з цим голова райради сказав про те, що на поновлення бібліотечного фонду у районному бюджеті закладено 20 тис. грн. Але ні для кого не секрет, що дуже багато книг лежать "мертвим капіталом" у особистих, домашніх бібліотеках, і було б добре, якби книголюби поділилися частиною своїх книжкових скарбів з публічними, громадськими бібліотеками.
      На сесії розглянуто також питання "Про компенсацію вартості проїздів учнів Новоайдарської школи-гімназії в 2012 році" (гроші на компенсацію в бюджеті передбачені), "Про звільнення від плати перукарських послуг Терцентру" (це хороша практика, метою якої є поліпшення обслуговування людей похилого віку, існує вже не перший рік), "Про звільнення громадян від плати за соціальне обслуговування Новоайдарським Терцентром" (є люди, яким родичі не надають ніякої допомоги, а самі вони не в змозі платити - саме турботою про цих ветеранів викликана необхідність звільнення від плати).
      Під "завісу" сесії депутати затвердили штатний розклад виконавчого апарату районної ради станом на 20 лютого 2012 року.
      На цьому позачергова 8-а сесія Новоайдарської районної ради, на розгляд якої було винесено 25 питань, завершила свою роботу.
      
      
Переглядів: 1247 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz