Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 24.04.2024, 04:05

Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Виставка Сєвєродонецького клубу любителів вишивки "Вдохновение"
17:00
Виставка Сєвєродонецького клубу любителів вишивки "Вдохновение"
    

     7 жовтня 2011 року в Новоайдарському районному краєзнавчому музеї відбулася виставка робіт Сєвєродонецького клубу любителів вишивки "Вдохновение".

     Основна мета роботи клубу розвиток, пропаганда та збереження самобутнього народного декоративно-прикладного мистецтва в умовах відродження історичної культури Луганщини та України.
     На виставці були представлені картини, ікони, вишиті килими, рушники, вироби з бісеру, прикрашений вишивкою одяг. 
     Члени клубу є активними учасниками діючої виставки майстрів Сєвєродонецької галереї мистецтв і всіх міських заходів, присвячених знаменним датам. Свої роботи майстрині клубу виставляли в публічній бібліотеці, в Свято-Христо-Різдвяному соборі, у містах Рубіжне, Луганську, Києві, в селі Муратове Новоайдарського району до 135-річчя від дня його заснування та в м. Стаханов з нагоди 75-річчя стаханівського руху.
      На сьогоднішній день в клубі займається понад 30 осіб у віці від 18 до 80 років. Вони охоче діляться своїм досвідом і умінням, освоюють різні види і техніки рукоділля: хардангер, гладь з настилом, художню гладь, вишивку атласними стрічками, печворк, в'язання на коклюшках, бісероплетіння.
     Рішенням колегії Луганського обласного управління культури та туризму восьми членам клубу присвоєно звання "Народна майстриня Луганщини": Тостопятенко Катерині Павлівні, Голованчук Тетяні Кирилівні, Таранник Олександрі Миколаївні, Кузнєцовій Ларисі Григорівні, Краснощоковій Людмилі Іванівні, Матіній Вірі Пилипівні, Галкиній Галині Георгіївні. Ще четверо членів цього клубу висунуті на присвоєння цього звання.
     Клуб любителів вишивки "Вдохновение" має численні грамоти та дипломи за внесок у розвиток декоративно-прикладного мистецтва, високу професійну майстерність і плідну роботу по збереженню і збагаченню традицій української вишивки, популяризації духовності  та культури нашого народу.







Переглядів: 1445 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz