Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 17.04.2024, 02:06

Головна » 2012 » Січень » 20 » Вшанування 358-річчя Переяславської Ради в Новоайдарі
14:09
Вшанування 358-річчя Переяславської Ради в Новоайдарі
      18 січня 2012 року в малому залі районної ради відбувся "круглий стіл" представників інтелігенції смт. Новоайдар, який був присвячений 358-й річниці Переяславської Ради.
      Відкрив засідання голова районної ради Бабенко О.В. Він висловив думку про те, що хоча в даний час день проведення Переяславської Ради і не є державним святом, ця подія, що поклала початок об'єднанню братських народів України і Росії, має важливе значення для нашого народу. - Якщо ми говоримо, що ми - слов'янський народ, - підкреслив Олександр Володимирович, - то повинні знати і пам'ятати свою історію, в якій такі події, як Переяславська Рада займають особливе місце.
      Своїми думками про значення Переяславської Ради для розвитку і зміцнення Української державності за "круглим столом" поділилися вчитель Новоайдарської школи-гімназії Зражаєва Т.В., учениця 11-А класу цієї ж школи Вікторія Бондарь, заступник голови районної ради Глайборода А.Г., в.о. головного редактора районної газети "Вестник Новоайдарщины" Приходько В.І., керуючий справами райради Старченко Г.І., директор районної бібліотеки Кузнєцова В.Г., директор районного краєзнавчого музею Божкова Г.К. та інші.
      В сучасній Україні, говорили учасники "круглого столу", ставлення до договору між Україною і Росією, або, як тепер прийнято говорити, з Московією, неоднозначне. Багато політиків не тільки заперечують важливість Переяславської Ради для Української держави, а й вважають її зрадою, початком "закабалення" нашої держави з боку підступних московитів.
      Але переписати історію в угоду нинішній політичній кон'юнктурі неможливо: вона вже відбулася. І думка, висловлена на "круглому столі" усіма, хто за ним засідав, полягало в тому, що завдяки допомозі, наданій російськими братами українського народу у важкій боротьбі за свободу, Україна змогла вижити в найважчі часи своєї історії.
Ми, слов'яни, і ми повинні жити в мирі, дружбі і злагоді зі своїми братами - росіянами, білорусами, від цього залежить не тільки економічне благополуччя, а й політична стабільність держави.
Переглядів: 1170 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz