Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 19.04.2024, 05:27

Головна » 2012 » Червень » 22 » З ТУРБОТОЮ ПРО ПОЛЕ
10:23
З ТУРБОТОЮ ПРО ПОЛЕ
      У Новоайдарському районі на базі КФГ «Айдар-Овоч» відбувся обласний семінар на тему «Проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2012 року та підготовка до сівби озимих культур під урожай 2013 року», а також «Сучасні технології обробки грунту».
      Свою роботу семінар, на якому були присутні хлібороби сільськогосподарських районів Луганщини, почав з пленарних слухань в залі засідань районної державної адміністрації. Вели роботу семінару заступник начальника головного управління агропромислового розвитку обласної державної адміністрації Г.А. Кравченко та перший заступник голови Новоайдарської районної державної адміністрації В.В. Козловський.

      З доповіддю «Про проведення збирання ранніх зернових культур врожаю 2012 року та підготовка до сівби озимих культур під урожай 2013 року в Новоайдарському районі» виступила головний спеціаліст відділу розвитку сільськогосподарського виробництва управління агропромислового розвитку С.П.Губанова. Вона дала коротку характеристику стану посівів в районі та готовності господарств до збирання.
      Новоайдарський район, на відміну від деяких інших, де градом вибило великі площі озимої, має дійсно відмінні передумови для того, щоб отримати урожай вище 50 000 тонн зерна. Такі господарства, як «Агротон», «Сфера», «Схід-Агро», «Айдар-Овоч» мають прекрасні види на урожай і вже готові вивести на поля прибиральну техніку.
      Нинішнє збирання без перебільшення можна буде назвати битвою за врожай. Тому, що Луганській області на Сході Україні зараз приділяють величезну увагу. Фахівці говорять про те, що в Херсонській області загинуло 50 відсотків зернових, в Криму практично все. Серйозні проблеми на полях, відведених під зернові культури, створила негода в Донецькій і Харківській областях.



      Ретельно обговорена стратегія і тактика жнив, умови праці та побуту механізаторів під час збирання, заходи щодо недопущення в поле травматизму та загоряння стерні або хлібних масивів. Ті, хто приїхав в Новоайдар, могли подивитися в роботі агрегати, які раніше бачили хіба що на фотографіях рекламних проспектів, вислухати рекомендації фахівців з використання техніки, а також фахівців із захисту рослин, які попередили про появу на полях Луганщини жука-кузьки.





















      На нараді було відзначено, що з 20 червня в Луганській області вже почалося збирання. Що ж, високих врожаїв нашим хліборобам, безперебійної та безаварійної роботи в полі всіх агрегатів!


Переглядів: 1297 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz