Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 19.04.2024, 23:19

Головна » 2012 » Лютий » 29 » Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС
18:41
Засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС
      28 лютого 2012 року в райдержадміністрації під головуванням М.О. Заходяченко відбулося засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС за участю керівників підприємств, організацій, установ і агроформувань району, голів селищної та сільських рад, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації.
      Основною метою засідання було підвести підсумки роботи системи цивільного захисту населення і територій за 2011 рік та поставити завдання на 2012 рік.
      З цього питання доповідали начальник Новоайдарського районного відділу МНС С.В. Бережний, директор ДП "Новоайдарського лісомисливського господарства" В.М. Грибачов та головний державний санітарний лікар Новоайдарського району О.І. Рибалка.
      Першим на засіданні виступив Бережний Сергій Вікторович, який зазначив: "У минулому році ми з вами провели комплекс заходів щодо запобігання пожежам в екосистемах, загибелі людей на водних об'єктах і вони дали позитивні результати, велика робота проведена по запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій. Завдяки цілеспрямованим заходам намітилася стійка тенденція до зменшення їх кількості та негативних наслідків від них. Більш ніж на 55% у порівнянні з 2010 роком (2010 - 86, 2011 - 43), але на жаль зросла кількість жертв від пожеж і випадків на водних об'єктах (2011 році загинуло 5 чоловік, 2010 році - 4 чоловіка). На  протязі 2011 року було врятовано матеріальних цінностей на суму більше 850 тисяч гривень. В 2011 році в районі було 35 пожеж, збиток від пожеж склав більш ніж один мільйон гривень.
      При гасінні пожеж, однією із порук успіху є робота систем протипожежного водопостачання. На сьогоднішній день в районі на обліку знаходяться 136 пожежних гідрантів, з них несправних - більше 100 штук. Постійне зменшення джерел протипожежного водопостачання призводить до того, що окремі об'єкти залишаються без зовнішнього протипожежного водопостачання. 
      Впродовж 2011 року особлива увага була приділена стану пожежної безпеки об'єктів з масовим перебуванням людей, зокрема установам освіти, охорони здоров'я і соціальної сфери і необхідно відзначити, що рівень їх протипожежного захисту за останні роки дещо покращився. У край небезпечному стані знаходяться Новоайдарський професійний аграрний ліцей. В інших учбових закладах району проведено будівництво та почата експлуатація котельних з грубими порушеннями вимог пожежної безпеки. 
      Підводячи підсумки роботи територіальної підсистеми області необхідно відзначити, що в цілому План основних заходів цивільного захисту на 2011 рік нами виконаний".
      Грибачов Віктор Миколайович: "Загальна площа підприємства 33,2 тис. га, хвойні насадження розташовані на площі близько 25 тис. га. Державною лісовою охороною ДП "Новоайдарське ЛМГ" в своєму складі має 6 лісництв силами яких та лісопожежними службами підприємств на протязі 2011 року проводилась значна робота з профілактичних і попереджувальних заходів з боротьби з лісовими пожежами, забезпечено функціонування лісових пожежних станцій з засобами пожежогасіння, пожежно-спостережних пунктів. 
      За минулий рік було проведено 198 рейдів спільно з співробітниками РГА, МНС та міліції, в результаті яких притягнуто за порушення Правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності 21 особу та стягнено штрафів в адміністративному порядку на суму 510 грн, а також відшкодовані витрати на гасіння пожежі в розмірі 864,04 грн.
      На весні 2011 року під керівництвом районної державної адміністрації проведена велика робота по підготовці до пожежонебезпечного періоду як лісогосподарським підприємством так і сільськими радами та підприємствами району.
      На організацію та утримання лісових пожежних станцій і зв'язку було витрачено 972,1 тис. грн, з них 9,0 тис. грн бюджетних коштів державного бюджету та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, або 1%.
      Незважаючи на вжиті заходи у 2011 році виникло 38 випадків лісових пожеж на площі 3,24 га, що в розрахунку на один випадок становить 0,08 га, необхідно зазначити, що це самий низький показник за останні кілька років.
      В милому році за державні бюджетні кошти підприємством було придбано систему відеоспостереження (50 тис. грн), переданий пожежний модуль на базі автомобіля УАЗ (225 тис. грн).
      Для забезпечення охорони лісів від пожеж в поточному році на підприємстві є 10 пожежних автомобілів, які знаходяться в належному технічному стані, а також 1 пожежний модуль. Вся техніка забезпечена засобами радіозв'язку, 6 тракторів з пожежними плугами.
      На сьогоднішній день підприємством складений та погоджений службою МНС мобілізаційно-оперативний план ліквідації лісових пожеж, розроблений розподіл обов'язків відповідальних осіб підприємства при виникненні лісової пожежі. Розроблений та узгоджений графік спільного патрулювання лісових масивів мобільними групами з робітників лісової охорони, МВС, РГА та МНС."
      Про стан санітарно-епідеміологічної ситуації в Новоайдарському районі і інфекційної захворюваності серед населення району за 2011 рік та виконанні заходів з профілактики інфекційних і паразитарних захворювань доповіла Рибалка Ольга Іванівна.
      Районна державна адміністрація спільно з районною радою за підсумками проведеної роботи по захисту населення і території району від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, реалізації державної політики у сфері цивільного захисту в 2011 році нагородила почесними грамотами:
      •  Овчаренко В.О. - голову КСП імені Кірова;
      •  Семибороду О.Є. - головного лісничого ДП "Новоайдарське лісомисливське господарство";
      •  Зубко Н.Б. - оператора відеоспостереження Піщаного лісництва.
      Нагородою Головного управління МНС України в Луганській області:
      •  Удовенко Р.М. - лісничого Гречишкінського лісництва ДП "Новоайдарське лісомисливське господарство".
      Грамотою Головного управління МНС України в Луганській області:
      •  Рудьковську О.М. - Муратівського сільського голову;
      •  Духновського В.Д. - голову СВК "Батьківщина".
Переглядів: 1289 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz