Новоайдарська районна рада Луганської області
Меню сайту

Пошук

Контакти
вул. Незалежності, буд 2,
смт. Новоайдар, Новоайдарський район,
Луганська область, 93500

e-mail: na-rada@ukr.net

телефон приймальні: (06445) 9-27-24

факс: (06445) 9-43-59

Архів записів

Статистика

· RSS 26.04.2024, 20:31

Головна » 2012 » Червень » 5 » Дитинство з посмішкою щастя
13:29
Дитинство з посмішкою щастя
      З самого ранку 1 червня, на центральну площу селища Новоайдар зібралося кілька сотень хлопчиків і дівчат з усього району. У повітрі вітала атмосфера свята, яка буквально разом з мелодійними ритмами популярних дитячих пісень, посмішками, якими обмінювалися при зустрічі хлопці і дівчата різних шкіл, дитячих садків, невимушене спілкування однолітків - все це створило добрий, радісний, піднесений настрій. 

      Урочисте відкриття свята. Від імені районної ради дітей і дорослих, що зібралися з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, сердечно привітав заступник голови райради Анатолій Григорійович Глайборода. Він говорив про те, що навчальний рік пролетів надзвичайно швидко. Непомітно настала пора літніх канікул та відпочинку. Хай цей час запам'ятається дітям як добре, сонячне і ласкаве, щоб з приходом осені вони повернулися у школи відпочившими, подорослішими, і з новими силами приступили до головної праці свого дитинства - навчання, оволодіння новими знаннями. Анатолій Григорійович побажав хлопцям щастя, здоров'я, активної участі і неодмінних успіхів у різних конкурсах і змаганнях. А потім настав несподіваний і, мабуть, самий приємний момент свята. Начальник відділу сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяна Миколаївна Кригіна повідомила чудову звістку про те, що за успіхи в навчанні, творчої діяльності та суспільного життя Даші Бережной (Центр дитячої творчості) і Ярославу Рогожнікову, гравцеві футбольної команди Новоайдарської дитячо-юнацької спортшколи, яка виграла обласні змагання на призи клубу "Шкіряний м'яч" і "Хто ти, майбутній олімпієць?", вручені путівки в дитячий оздоровчий комплекс "Южний"! Хороша новина викликала щедрі, схвальні оплески учасників дитячого свята. 
Але це далеко не останній сюрприз, пов'язаний зі святкуванням Міжнародного дня захисту дітей в нашому селищі. Тетяна Миколаївна попросила піднятися на імпровізований подіум всіх членыв футбольної команди ДЮСШ - чемпіонів Луганської області на призи клубу "Шкіряний м'яч". І поки спортсмени, екіпіровані похідними рюкзаками і відповідною амуніцією, підіймалися на узвишшя для урочистої церемонії вшанування, Т.М. Кригіна, віддаючи належне силі, витривалості й спортивній майстерності юних футболістів, що встигли днями побувати і на Всеукраїнському турніри в Маріуполі і зайняти там друге місце, оголосила ще одне радісне повідомлення: хлопці нагороджуються 3-денною поїздкою на Азовське море! Причому, відправляються вони на відпочинок, можна сказати, прямо зі святкового заходу (на спині у кожного спортсмена висів рюкзак)! У подарунок учням, зазначеним заслуженими путівками для відпочинку, над площею пролунала завзята і крилата пісня "Я, ты, он, она - вместе дружная семья"... 
















      Оголосили довгоочікуваний конкурс дитячих малюнків на асфальті. Малюки, з нетерплячим хвилюванням чекали цієї хвилини, поспішали зайняти акуратно розкреслені крейдою квадрати. В руках у маленьких художників різнокольорові - рожеві, зелені, білі - крейди. Хлопчики і дівчатка із задоволенням малювали те, що підказала їм фантазія. А поруч, з  посмішкою спостерігаючи за дітворою, стояли тата й мами, бабусі й дідусі. Діти малювали все, що завгодно. Один кумедний карапуз років п'яти старанно виводив рожевою крейдою легковий автомобіль. Напевно, мріє про те, що, коли виросте, у нього обов'язково буде такий же. А поруч з ним спритна дівчинка приблизно такого ж віку, з великим білим бантом, малює будинок, біля якого, взявшись за руки, стоять батьки. На малюнках інших юних художників видно сонечко, білі хмарки, хвилі річки... Взагалі, діти дуже сприйнятливі і чуйні. Вони легко піддаються чарам вмілого керівника. Тому коли викладач Новоайдарської школи-гімназії Т.В. Тиханова запропонувала юним учасникам свята трошки "порухатися під музику", потанцювати. дітвора із захопленням погодилася. І скоро на площі почувся веселий шум фізкультурників і танцюристів, що стрибали, тупали і плескали в долоні. Це було захоплююче, цікаво і запально. Але, напевно, самим барвистим і дивним видовищем Міжнародного дня захисту дітей став спільний танець під символічною назвою "Подружитесь, дети мира!" Взявшись за руки, школярі і вихованці дитячих садочків утворили один великий - на всю площу! - дружне коло...































      Подальше святкове дійство відбувалося в районному Будинку культури. Перед входом до закладу культури розташувалася виставка "Веселковий дивосвіт", на якій були представлені роботи юних талантів Новоайдарщини. Скільки ж праці, майстерності, старання доклали діти до того, щоб створити живописні полотна, які справді сяяли, переливалися усіма яскравими кольорами веселки.
      Великою подією Міжнародного дня захисту дітей стало підведення підсумків проведення акції з написання творчих робіт "Моє село сьогодні і завтра". Акція проводилася в шести загальноосвітніх школах Новоайдарщини громадською організацією "Агентство стійкого розвитку Луганського регіону" спільно з Комітетом зі стратегічного планування Новоайдарського району в рамках реалізації другого етапу процесу стратегічного планування "Оцінка соціально - економічного та екологічного стану району" - з метою врахування думки молодих людей. Голова районної ради, керівник районної організації Партії регіонів О.В. Бабенко та директор "Агентства стійкого розвитку Луганського регіону" О.А. Міхальов нагородили грамотами та цінними подарунками авторів кращих творчих робіт, присвячених роздумам про долю рідного краю. Виступаючи на урочистій церемонії нагородження переможців престижної акції, Олександр Володимирович Бабенко відзначив, що створюючи Стратегію розвитку району, ми хочемо, щоб Новоайдарщина стабільно розвивалася, впевнено дивилася в майбутнє. Для цього, зрозуміло, потрібно активна участь молодих мешканців району. Написання в школах творів на тему "Моє село сьогодні і завтра, в яких підіймаються економічні, соціальні та екологічні проблеми регіону, сприяє цьому. Районна рада, громадська організація "Агентство стійкого розвитку Луганського регіону" вдячні авторам творчих робіт за те, що своїми творами вони підказали багато проблем, над вирішенням яких треба працювати надалі органам державної влади та місцевого самоврядування. Думка молоді дуже важлива для розробки довгострокової стратегії Новлоайдарщини. 

     У районному Будинку культури відбувся великий святковий концерт "Будинок дружби", присвячений Міжнародному дню захисту дітей. Його чудово провели "казкові" персонажі: ведучі - Крокодил Гена (Саша Мальцев), Чебурашка (Влад Мосяж), Шапокляк (Ольга Рубан), Криска Лариска (Дарина Корнієнко). Їх чудові жарти веселили публіку протягом усієї вистави. Блиснули талантами самодіяльні артисти, які подарували своїми виступами прекрасний настрій і дітям, і дорослим, присутнім в залі. Це учасники молодшого танцювального ансамблю Дитячої школи мистецтв, солісти Данило Пронін, Аліна Харченко, Яна Жданова, Наташа Лободюк, Даша Кравченко і танцювальний ансамбль "Барбарікі", юна танцівниця Сонечка Лашкина, ансамбль інсценованої пісні "Радість", а також співаки Анастасія Байова, Влад Мосяж, Юлія Хабецька і, звичайно ж представники старшого танцювального ансамблю "Смайл".

      Програма святкового дня виявилася надзвичайно насиченою різними подіями. 1 червня в нашому селищі проводилися також засідання дитячого клубу "Теремок" в районній бібліотеці, "Веселі старти" на стадіоні "Колос", багато інших заходів. А 2 червня відбувся великий районний фестиваль дитячої вокальної творчості "Новоайдар запалює зірку".
Переглядів: 1382 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Copyright Новоайдарська райрада © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz